Vraag het uw OPTIEKadviseur - Welke bril past?

Antwoord OPTIEKadviseur Nelleke Mulder:

Voor veel klanten is het uitzoeken van een bril of een zonnebril een hele “bevalling”. Ze voelen zich onzeker. Welke kleur past bij mij en welke vorm? Vaak geven optiekmedewerkers het advies op gevoel en pakken dan de juiste bril. Maar de meeste klanten willen ook heel graag weten waarom die ene bril zo goed bij hem of haar past. Vaak wordt er dan een technische uitleg gegeven. Maar trek je daar de klant mee over de streep?

Klanten waarderen kleuradvies en gezichtsanalyse

Door de klant een kleuradvies te geven leert de klant snappen waarom bijvoorbeeld juist een blauwe, een zwarte of een bruine (zonne)bril het beste past. Uit ervaring weten we dat 80% van de klanten dit enorm waardeert. De keuze van de kleur gebeurt dus efficiënter, fijn voor de klant, maar ook voor jou als optiekmedewerker.

Naast het kleuradvies kun je de klant ook een gezichtsanalyse geven, met drie persoonlijke feiten over zijn gezicht. Samen met de uitleg die jij daarbij geeft, wordt het uitzoeken van de bril een “eitje”. De klant weet “waarom“ jij de bril voor hem hebt gepakt en niet alleen omdat jij hem goed vindt staan. Resultaat: jij voelt je nog meer een expert en de klant gaat met een goed en zelfverzekerd gevoel naar huis en zal dit doorvertellen.

Weten hoe je dit kunt leren? Kijk op www.nellekemulder.nl/briltraining.

NELLEKE MULDER

Nelleke Mulder is oprichter van het bureau Nelleke Mulder Imago Groep. Zij en haar team kunnen u adviseren op het gebied van Imago en Styling. Dit kan ingevuld worden als training of door klantadvies in uw winkel. www.nellekemulder.nl

© Optiek Adviseurs  |