Vraag het uw OPTIEKadviseur - Jaarcijfers

Ik spreek regelmatig optiekondernemers die mij de bovenstaande vraag stellen. Op zich is dat niet zo vreemd, aangezien zij als ondernemer willen weten of zij nog steeds in de pas lopen conform hun eerdere plannen. Hoe gaan de zaken en hoe verhoudt zich dit ten opzichte van andere jaren?

Wellicht volgt u de ontwikkeling van de omzet redelijk op de voet en mogelijk weet u zelfs hoe de marges zich bewegen. Maar maakt u daadwerkelijk de verwachte winst? Is er voldoende ruimte om uw noodzakelijke pensioenpremie te financieren? Is het verantwoord om die goed functionerende nieuwe opticien een vast contract te geven of toch nog maar een tijdelijk? Is het verstandig die gewenste verbouwing van de winkel nu daadwerkelijk door te zetten? Allemaal vragen die u uzelf stelt waarbij u de “rapportcijfers” van uw onderneming nodig heeft. En een meting, waarbij de oplevering van de jaarcijfers in het laatste deel van nieuwe jaar geschied, is sterk verouderd! 

Natuurlijk heeft u uw jaarcijfers nodig omdat de Belastingdienst hier omvraagt. Maar als ondernemer moet u toch exact willen weten of u het goed doet en waar u moet bijsturen. En dat bijsturen moet in de bocht en niet pas na de bocht!

 Dus ontvangt u uw jaarcijfers ook pas laat in het jaar? Ga dan met uw accountant of administratiekantoor in gesprek om de oplevering van de jaarcijfers naar voren te trekken. U moet toch weten hoe uw onderneming er voor staat en wat uw mogelijkheden zijn. Bijna een jaar achteraf reageren op uw jaarcijfers is echt te laat. Per slot van rekening accepteren uw klanten toch ook niet dat u een bril aanmeet met de refractiewaardes van bijna een jaar oud!

© Optiek Adviseurs  |