Vraag het uw OPTIEKadviseur - hoe vaak verbouwen?

Antwoord OPTIEKadviseur Jos Baijens:

Verbouwen, veranderen , restylen, aanpassen, er komen steeds meer mogelijkheden om het interieur te veranderen. Waar het vroeger een “ongeschreven wet” was om uiterlijk ná  9 á 10 jaar het totale interieur te vervangen naar de “eisen” van de tijd. Tegenwoordig is het tijdperk van réstylen algemeen goed aan het worden. Dus zijn er nog ongeschreven wetten op het gebied van verbouwen? Nee, eigenlijk niet. We moeten steeds sneller schakelen met ons interieur en ons aanpassen aan de tijd. Denk hierbij gerust aan periodes van maximaal 3 jaar.

Je ziet nu steeds vaker deeloplossingen, het creëren van een woonkamergevoel, het etalage-decor door heel de winkel door laten lopen. Een koffie horeca-setting in de winkel, een revival van jaren 70-woonkamer styling, alles kan nu en word door de consument geaccepteerd onder het mom van “beleving” en duurzaamheid. 

Het maakt het natuurlijk niet makkelijker op qua investeringskeuzes voor de optiekondernemer. Als de basisarchitectuur van de winkel weloverwogen ontworpen wordt met de juiste veranderingsmogelijkheden is een interieuraanpassing vrijwel ieder jaar mogelijk. Je kunt dan snel inspelen op de actuele trends. Denk hierbij dus aan een goede basis, zoals een goede vloer die lang mee gaat en een mooi plafond. Daarnaast zijn verf en stylingselementen snel aan te passen. Grote verwisselbare afbeeldingen zijn véél betaalbaarder geworden en geven snel een groot veranderd beeld in de optische beleving.

Maar hoe voldoet uw interieur snel en doeltreffend aan de verwachtingen van uw consument? In hoeverre heeft de oogzorg in uw winkel de uitstraling van medisch advies en niet van een “gezellige koffietent”? Is uw missie en uw visie terug te vinden in uw interieur?

Uw onderscheidend vermogen geeft op dit moment zoveel mogelijkheden, dat het best zinvol is om eens een onafhankelijke professionele blik van buitenaf om raad te vragen. Dit door een ervaren adviseur die voldoende overzicht en advies heeft om weloverwogen beslissingen te nemen over uw investeringen op interieurgebied. Bel me gerust eens vrijblijvend, ik denk graag met u mee.

JOS BAIJENS

Jos is met zijn Bureau Baijens (interieurarchitecten en ontwerpers) al meer dan 25 jaar expert op het gebied van interieurcommunicatie voor optiekwinkels. Bij Bureau Baijens staat onafhankelijkheid voorop. www.baijens.nl

© Optiek Adviseurs  |