Vraag het uw OPTIEKadviseur - Functioneringsgesprekken

Laat ik voorop stellen dat ik de vraag goed begrijp. Het houden van personeelsgesprekken kan best uitdagend zijn, zeker als je er niet voor opgeleid bent. Maar deze officiële gesprekken zijn wel heel belangrijk en een goede documentatie hiervan ook.

De belangrijkste motivatie om personeelsgesprekken te houden moet zijn dat u uw organisatie zuiver en helder wilt houden. Dat betekent dat er even de tijd genomen wordt om ongestoord naar elkaar te luisteren in volle aandacht. De meeste optiekzaken hebben geen tientallen medewerkers en er wordt tijdens het werk al veel gezegd tegen elkaar. Dat klopt, maar de uitdaging van het ‘tussendoor’ communiceren is dat het vaak zenden is, zonder te weten of de boodschap ook goed ontvangen is.

En het is ook best een uitdaging om elkaar ‘tussendoor’ te corrigeren. In de drukte kan een corrigerend woord al snel verkeerd vallen en een gevoel van onbegrip en ergernis worden.

Een goed functioneringsgesprek is zeer waardevol en één van de beste investeringen die u kunt doen. Het is ook dé methode om elkaars verwachtingspatronen te onderzoeken en te bevestigen.

Vindt u het lastig of wilt u meer weten over de regels en de technieken van het houden van functioneringsgesprekken. Kijk dan eens op mijn website www.be-smart.nl onder Diensten/Personeelsbegeleiding kunt u alle informatie downloaden over het houden van uw personeelsgesprekken, inclusief een gespreksformulier welke u kunt gebruiken.

© Optiek Adviseurs  |